Централният нападател на Академик София Иван Редовски говори пред Гонг за предстоящото гостуване на тима на Герена срещу Левски. Основният реализатор на тима пропусна няколко мача заради контузия, но от началото на седмица тренира на пълни обороти с основната група на отбора.

„Тренирам наравно с останалите момчета, мисля, че съм напълно здрав, но дали ще играя, знае само треньорското ръководство. Ще видим дали влизам в тактическата схема за този двубой. Всеки резултат, различен от победа за Левски на Герена, ще е голяма изненада. Ще се опитаме да играем достойно, пък ако имаме късмет, може да откраднем точка”, сподели нападателят.

Таранът на студентите сподели, че всички са оптимисти в съблекалнята на тима, но той е здраво стъпил на земята: „Едно е оптимизмът, но друго е реализмът, разликата е много голяма.”

Академик София излиза в последните два кръга срещу грандовете Левски и ЦСКА. „Излизаме в тези мачове на максимума на възможностите си. Сега Левски е в дупка, но все някога ще излязат от нея. ЦСКА в момента е във възход, но дори и да загубим мисля, че няма да е фатално, защото според мен и конкурентите ни за спасение имат къде да загубят точки в оставащите два мача до края. Тодор Батков е абсолютно прав да глоби футболистите си, ако получат гол от по-скромни отбори, и аз да бях на неговото място, и аз щях да постъпя така. Тези думи не ми действат по-мотивиращо”, сподели още Иван Редовски.

Нападателят призна, че не са получавали заплатите си, както и премиите за спечелените победи в А група: „Имаме уверение от ръководството на клуба, че ще си получим всичко. Живеем по-скромно и си вършим работата на терена, а дали ще си получим парите, не мога да гадая. Дори и без пари, ние първо играем за собствените си имена. Стремим се да побеждаваме, за да може някой да ни забележи. Всички заем, че като те бият като боксова круша, никой няма да ти обърне внимание.”