Отборът на Локомотив Пловдив победи с минималното 1:0 Академик София в контролна среща, която се игра в града под тепетата. „Смърфовете” успяха да реализират попадение още в самото начало на мача, което се оказа и последното за останалите 85 минути.

Още при първото положение „смърфовете” откриха резултата. В 5-та минута Мартин Кавдански центрира от левия фланг и Драги Коцев с глава се разписа.

През първото полувреме Неделчо Матушев пусна в игра Тодоров, Делчев, Крачунов, Котев, Кавдански, Георгиев, Том, Злтински, Коцев, Саканоко, Златев.

И двата тима имаха достатъчно положения до почивката, за да реализират, но така и не стигнаха до нов гол. От своя страна като титуляри за Академик се появиха Михайлов, Василев, Николов, Асенов, Велинов, Манчев, Бонфим, Петров, Александров, Димитров и А.Василев.

В 13-та минута след центриране от корнер, Саканоко се извиси и стреля с глава, вратарят Михайлов изби топката в горната греда, след което я улови необезпокояван. Малко по-късно Аспарух Василев от Академик се откъсна сам срещу вратаря. Тодор Тодоров блокира удара на нападателя, след което Василев получи втора възможност, но стражът на смърфовете отрази и втория изстрел.

След почивката играта се накъса заради многото предприети смени в двата тима. В 78-та минута Мишо Александров стреля от 30 метра, право в ръцете на Тодоров. В 81-та Родригес не успя да овладее добре топката в малкото наказателно поле и пропусна добра възможност да удвои резултата.

Така, резултатът се запази до самия край на мача, а последният съдийски сигнал дойде при 1:0.