Националният отбор по баскетбол, макар и в силно подмладен състав, записа първа победа в новия мандат на старши треньора Росен Барчовски начело на представителния тим. "Лъвовете" на България надиграха А1 Академик София с 86:78 в контрола в зала "Триадица" в София.

Двубоят пропуснаха контузеният Венцислав Петков и Лъчезар Димитров, който трябваше да играе за клубния си тим. Цветомир Чернокожев и Николай Грозев също бяха с екипа на "студентите". Димитър Димитров също не се появи в игра, което наложи Андрей Иванов да премине в отбора на националите за този двубой, а не да играе за тима си, както бе планирано.

Александър Янев беше най-резултатен за националния отбор на България, като завърши с 20 точки. С "дабъл-дабъл" от 16 точки и 10 борби се отличи Станислав Ваклинов, а 10 точки добави Йордан Минчев.

За А1 Академик над всички с 18 точки и 7 борби бе Николай Николов. По 16 точки отбелязаха Цветомир Чернокожев (7 борби) и Николай Грозев. Силно се включи и Мартин Коцев с 13 точки, 8 борби и 7 асистенции. Шанс за игра срещу мъжкия национален тим получиха и юношеските национали Константин Паисиев и Дамян Минков.

Лагерът продължава с контрола срещу Левски Лукойл. Целта на мини-кампа е проверка на състезатели с потенциал за включване в състава на мъжете, а също - въвеждане на основни идеи за игра и стиковане на щаба на отбора.