Селекционерът Росен Барчовски коментира след първата проверка отново начело на България, че все още отборът изпитва липса на опит и класа.

"Като желание, настроение, енергия, съм доволен. Има страшно много неща да се оправят във всички фази. Играхме с отбор, който е сработен, много атлетичен, принуждаваше ни да играем бързо," каза Барчовски след контрола с Академик София в зала "Триадица".

"Имаме много младост, желание, но липса на опит и класа. А в крайна сметка мачовете се печелят с класа," допълни той.

"Няма да е лесно. Ще се опитаме и всъщинския лагер каквото можем да направим. Позитивното е, че се борихме добре в нападение, това е положително. Направихме много бързи атаки, но имахме пропуски под коша, отворени шутове. Не ме интересува резултата, важно е да има желание. Да правим това, което тренираме. 50% от целта е изпълнена," продължи опитният наставник. "И четирите тренировки бяха много тежки. Не бяхме свежи, но това не бе и търсено. Димитър Димитров може би ще играе утре, за Венци Петков не съм сигурен."

"На базата на тази група ще бъде съставът за февруари, плюс разбира се Александър Везенков, Дий Бост, Станимир Маринов и Павел Маринов. Но това е националният отбор, селекцията е отворена за всеки, който играе добре," завърши Барчовски.

Днес България играе втора проверка, с Левски Лукойл, от 11.00 часа, отново в Триадица.