Героят от САЩ 94 и член на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов уважи 75-годишнината на легендарния Академик София, който в момента играе в окръжните групи. Сред официалните гости бе и изпълнителният директор на футболната ни централа Валентин Чакъров. 

Академик 75 години

източник: Gong.bg

Празникът, който бе организиран от сегашния президент на клуба Вихър Данчев, се проведе на стадион "Академик" в квартал "Гео Милев". На него присъстваха много легенди на клуба, носили "небесносинята" фланелка в различни периоди. Сред тях най-възрастните бяха Илия Чалев (76 г.), който е рекордьор по мачове за отбора, и Борис Ангелов (74 г.), който е бил играч и треньор на тима.
 
Емил Костадинов награди ветераните от името на БФС със значки (златни, сребърни и бронзови) и почетни грамоти ветераните, а от клуба им връчиха екипи с техните имена и специални статуетки. Почетени бяха и легенди на клуба, които вече не са между живите - Альоша Димитров, Богомил Симов, Данко Роев.

Академик 75 години

източник: Gong.bg

Проведе се и демонстративна среща между ветерани на Академик и сегашния отбор на "студентите". Мачът завърши 7:5 в полза на по-опитния тим. За ветераните играха Илия Чалев, Борис Ангелов, Сашо Борисов, Красимир Горанов, Йордан Йорданов-Жан, Живко Пъшев, Николай Божов и Юли Петков. Сред гостите бяха Георги Тиханов, Красимир Манолов, Юри Николов и Стефан Първанов, които обаче не взеха участие в мача заради здравословни проблеми. Празникът бе уважен и от емблематичния масажист на тима от края на 90-те години Теодор Вълков. 
 
С хеттрик за ветераните се отличи Николай Божов, два гола от дузпи реализира Красимир Горанов, а по едно попадение отбелязаха Калоян Вукадинов и Владимир Богданов, които подсилиха легендите. За настоящия отбор на 4 пъти се разписа Ермес Кандела, веднъж - Огнян Младенов. Съдийската бригада на мача в състав Николай Ангелов, Веселин Великов и Атанас Иванов също не бе избрана случайно - и тримата са юноши на "студентите".

Академик 75 години

източник: Gong.bg

Академик София е единственият български отбор с победа срещу италианския гранд Милан. "Студентите" побеждават с 4:3 "росонерите" през 1976 година, но след това отстъпват на реванша с 0:2.