Изпадналият от А група Академик София стартира подготовка само със седем футболисти от миналогодишния състав, както и без официално назначен старши треньор.

Първото занимание беше водено от шефа на школата Вихър Данчев, както и от треньора на вратарите Николай Чавдаров, съобщава сайтът akademik-sofia.com.

Първоначалните очаквания бяха мястото на Самир Селимински да бъде заето от младия специалист Бойко Величков, но той не беше на вчерашното занимание. Нищо чудно Вихър Данчев да остане начело на отбора и през първенството в Западната Б група.

Първото занимание беше на един от терените със сгурия на НСА, но отборът така и не направи чисто футболна тренировка с топка, тъй като ръководството на Академията не позволява това да стане, заради неизплатени стари задължения.

До края на седмицата Академик трябва да тренира на базата на НСА, тъй като стадионът в квартал „Гео Милев” се ремонтира. От ръководството са обявили, че ще изчистят задълженията си към Академията и ще използват терен там.

По предварителните планове отборът трябва да замине другата седмица на лагер в Пампорово, а там да се организират и няколко контроли на място. Единственото сигурно ново попълнение към момента изглежда вратарят Божидар Стойчев, който ще бъде преотстъпен от ЦСКА.

Останалите седем футболисти от миналата година са вратарят Калоян Михайлов, защитниците Иван Иванов, Кристиян Узунов, както и Лъчезар Манчев, Едис Селимински, Михаил Петров и играещият помощник-треньор Троян Радулов.