Отборът от Западната "Б" група Академик излезе с декларация по повод масовото меле, което се получи по време на мача със Септември и последвалото решение на Дисциплинарната комисия към БФС.

Декларацията на Академик без редакция:

"Поредното безумие в българския футбол отново стана факт. Приказката "Болен здрав носи" явно се оказа вярва в случая.

Както знаете малко преди края на срещата Академик - Септември (1:1) последва здраво меле, предизвикано от гостуващите футболисти и щаб. В крайна сметка 3-ма футболисти на Академик сериозно пострадаха от боя и се очакваше адекватно решение по случая.

Вместо това ДК или не е гледала видео записа, или просто са си затворили очите там, защото вместо да накажат виновниците, по-тежките наказания отидоха към лагера на пострадалите.

Футболистът на Академик Кристиян Велинов беше наказан с лишаване от състезателни права за три срещи и глоба от 400 лева. Докато виновниците за боя отнесоха само леко наказание. Селекционерът на септемврийци Спас Стоименов няма да стои на скамейката за една среща и ще трябва да плати 250 лева глоба.

Така за пореден път се оказа, че явно в родната ни действителност не се мери с еднакъв аршин. Предполагаме, че и съдийската бригада ще получат много висока оценка за "представянето си" в срещата.

Жалко наистина, но какво да очакваме в държава пълна с абсурди и безумия, а това определено поне в нашите очи е поредният абсурд и безумие".