Изпадналият от А група Академик (София) ще изиграе първата си контрола от лятната подготовка утре. Съперник на столичните студенти ще бъде Витоша (Бистрица)- 3-и в Югозападната В група през миналата година, а също така и отборът, в който понякога играе министър-председателят на България Бойко Борисов.

Проверката ще се проведе утре (събота, 23-и юли) от 10:00 часа на стадиона в село Герман.

След изпадането от елита в отбора на Академик настъпиха доста промени, като основната е, че клубът ще бъде много тясно свързан занапред с ЦСКА. Новите треньори на тима идват от Българска армия- старшията Сашо Борисов, както и Йордан

Йорданов-Жан. Голяма част от футболистите на ЦСКА, които няма да бъдат част от първия състав, ще бъдат дадени под наем на Академик, както и някои от най-талантливите юноши.

От понеделник се очертава отборът да замине на лагер в Пампорово, където също ще има поредица от приятелски мачове.

В момента треньорите Борисов и Йорданов работят с група от 25 футболисти, като от стария отбор останаха вратарят Калоян Михайлов, защитниците Никола Асенов и Иван Иванов, халфовете Лъчезар Манчев, Михаил Петров и Ивайло Василев, както и нападателите Едис Селимински, Петко Петков. От ЦСКА идват под наем Никола Радулович, вратарят Божидар Стойчев, както и юношите Георги Амзин, Милен Кикарин, Мартин Василев, Владимир Бахъров и Борислав Николов.

Стана ясно, че от новия сезон Академик ще се облича с екипировка на италианския производител Kappa. Титулярните екипи ще са в традиционно светлосин цвят, а резервният екип ще бъде в бяло със светло синьо.