Изваденият от професионалния футбол Пирин Гоце Делчев продължава напред  в турнира за купата на България. В Перник неврокпчани,  които в момента са в Югозападната В група, победиха местния  Металург с 4:0.

Головете вкараха Кирев, Самокишев, Алим и  Ловков. Гоцеделчевци спечелиха най-напред пресяванията в  Благоевградска област, след което отстраниха и първия си  противник от зоналния етап. Предстоят им още два мача и едва  след това ще се включат в първия кръг, където са отборите от А и от Б група.

Изигра се среща от втория квалификационен кръг и в Пловдивско. В нея Атлетик Куклен надделя над Вихър Белозем с 1:0. Победното попадение за  домакините от вкара Мехмедали Мустафов в 78-ата минута. Така  кукленци се включват в междуобластните квалификации в Югоизточна България.

В София-град Витоша Бистрица спечели с 4:0 срещу Академик София, а в София-област Чавдар Етрополе се наложи с 4:3 след дузпи и 0:0 в редовното време над Ботев 1921 Ихтиман.

На 6-и септември (събота) Чико Бяга от област Пазарджик приема Чавдар Етрополе от междуобластен 1-и кръг, а  победителят ще срещне на 10-и септември Витоша Бистрица във втори кръг на потока София/Пазарджик./БТА