Новакът в А група Академик София успя да отмъкне точка при гостуването си на Монтана в двубой от седмия кръг. Мачът, който се игра на стадион „Огоста” в Кюстендил завърши при резултат 2:2.

Резултатът в мача бе открит още в 16-ата минута. Точен за столичани бе Иван Иванов, който се разписа от свободен удар. До края на първото полувреме гостите се прибраха и предимно действаха на контраатака. От своя страна пък домакините не успяха да сътворят нищо смислено пред вратата на Чавдаров.

След подновяването на играта Едуардо съумя да изравни в 49-ата минута. Миро Антоново направи добър пробив по крилото намери Едуардо, който първоначално стреля в тялото на вратаря, но при добавката нападателят не сгреши.

Само няколко минути по-късно бразилецът имаше отлична възможност да даде преднина на своя тим, но пропусна от добра позиция.

В 69-ата минута гостите от Академик стигнаха до дузпа, а Иван Редовски вкара за 1:2. Домакините все пак отново се върнаха в мача шест минути по-късно, когато бе отсъдена нова дузпа, този път в тяхна полза. Петър Кюмюрджиев от Академик извърши нарушение срещу Луис Едуардо, за което получи втори жълт картон и напусна преждевременно играта.

Зад топката застана самият потърпевш, който не сгреши и вкара втория си гол в мача. В последните петнадесет минути на срещата домакините се опитаха да стигнат до трите точки, но в крайна сметка двубоят приключи при равенство 2:2.

Въпреки спечелената точка, Академик София се смъкна на последното място във временното класиране, докато Монтана остана на десетото си място.