Отборът на Академик се събра за първа тренировка на базата на НСА, където студентите тренират откакто влязоха в А група. Старши треньорът изведе 26 играчи, сред които личаха трима нови.

Кристиян Узунов е централен бранител и е юноша на ЦСКА, а за последно игра в Кипър. Ако успее да впечатли треньорското ръководство, може би той ще замени напусналия в посока Славия Мартин Сечков.

Освен Узунов, в отбора на проби има турчин, както и играч, доведен от Кофе Бабоне, на име Принс.

С отбора подготовка не започна Самир Аяс, който бе на базата на НСА, но ще разговаря с шефовете за прекратяване на договора по взаимно съгласие.

На този етап само един футболист е напуснал Академик и това е вратарят Емил Михайлов. За другите двама, които не се появиха на днешната тренировка - Мартин Сечков и Михаил Александров, клубът ще си търси правата за неправомерно прекратени договори.

Все още не е ясно къде ще протече първият етап от подготовката на Академик, като има два варианта - Кушадъсъ или Мелник.

В близките няколко дни ще има окончателна яснота. Вторият лагер на отбора е в Анталия, където на първи етап има една уговорена контрола с норвежкия Бран.

На първото занимание не бе и бразилецът Маркос Бонфим, който се очаква този следобед да се прибере в България и от утре да се включи в подготовката на тима.