Футболистите на Академик София обмислят да бойкотират мача си от първия пролетен кръг на първенството в А група заради неполучени суми по договорите си, научи БТА.

Още по-интересно става, че Академик открива като домакин пролетния дял на първенството срещу Черноморец Бургас и срещата е предвидена за телевизионно излъчване.

Играчите имат да взимат заплати и три премии от есенния дял на първенството и бяха изпратени за лагера в Анталия именно с подобно обещание - че по време на подготовката ще намерят в дебитните си карти парите, които чакат. До момента такова нещо няма.

Повечето от футболистите са притеснени заради факта, че в много държави трансферният период е приключил, отборите вече не търсят нови попълнения. Така дори и да разтрогнат контрактите си, вероятността да си намерят отбори, е много малка. В момента трансферният период е отворен само в Русия, Украйна, Израел и Скандинавските страни.

Вчера главният мениджър на тима Самир Селимински призна, че проблемът с парите остава нерешен и също намекна за бойкот.

Селимински също изрази надеждите си изчистването на финансовите проблеми да започне поне до края на седмицата.

На няколко срещи снощи и днес обаче футболистите също стигнали до идеята, че искат бързо разрешаване на проблема им от ръководството.