След шест поредни победи във всички състезания отборът на ЦСКА направи грешна стъпка срещу новака Академик София, завършвайки наравно 1:1.

Първи гол за “червените” от близо година отбеляза бразилският нападател на тима Мишел Платини. Голът му обаче стигна само за равенството, а след загубените две точки, отборът на Милен Радуканов се отдалечава все повече от борбата за местата в челната тройка.

Резултатът в мача бе открит от домакините още в 12-ата минута на срещата. Футболистите на Академик се възползваха отлично още в първата си по-интересна ситуация пред вратата на “червените”. След центриране от корнер, Акуаро не успя да опази добре нападателя Мбемба, който с глава разстреля Райс Мболи.

След гола на “студентите” ЦСКА взе инициативата и се опита бързо да върне попадението. Натискът на “червените” доведе до две греди само в рамките на няколко минути, гол така и не падна. Първо Маркиньос имаше възможност от фаул, но изстрелът му спря в напречната греда. Веднага след това Спас Делев изигра отлично една ситуация, преодолявайки с лекота вратаря Емил Михайлов, но ударът му от малък ъгъл се отклони в левия страничен стълб.

Все пак символичните гости стигнаха до така важния гол в последната минута на първото полувреме. След центриране от корнер и неумела намеса на вратаря на домакините, топката попадна на главата на Мишел Платини, който с глава не срещна трудности да порази целта. Това бе първи гол за бразилеца с фланелката на ЦСКА от близо година.

През втората част отборът на Академик бе безупречен в отбрана и съумя да опази вратата си суха и така да запише важна точка, която помогна на тима да се изкачи с една позиция във временното класиране. ЦСКА пък остава на петата си позиция, която заемаше и преди мачовете от последния есенен дял на шампионата.