От Нова Година в отбора на ЦСКА може да заиграе втори футболист с името Маркиньос. Става въпрос за 21-годишния бразилски футболист на Академик София Маркос Да Силва Бонфим-Маркиньос.

Бразилецът играе на поста офанзивен халф и сериозно е впечатлил ръководството на ЦСКА. Играчът от страната на кафето подписа това лято със „студентите” от Академик за две години идвайки от турски тим.

От началото на сезона халфът е титуляр във всички мачове на новаците и се справя повече от добре имайки предвид, че е само от два месеца в новия си тим.

Хора от лагера на „армейците” са забелязали младия футболист по време на мачовете, в които са разузнавали съперниците си за предстоящите им мачове в първенството.

По програма отборът на Академик се изправя през следващия кръг срещу ЦСКА. На двубоя Академик-Сливен лично наставникът на ЦСКА Гьоре Йовановски бе на трибуните на стадион „Славия”, като по време на мача е забелязал качествата на младия бразилец.

Последното домакинство на „студентите” срещу Локомотив София (2:3) бе изгледано от спортно техническия директор Емил Костадинов, който също е останал впечатлен от изявите на бразилеца.

Ако се стигне до трансфер през зимната пауза, то в тима на ЦСКА ще играят двама футболисти с името Маркиньос. Вече четири години с червената фланелка се състезава дошлият от Беласица Маркос Антонио Малачиас Жуниор Маркиньос