Двамата старши треньори на Сливен и Академик София бяха на противоположи полюси след двубоя между двата тима, завършил с категоричен успех на домакините с 3:0. Димчо Ненов похвали футболистите си за себераздаването в срещата, която може да се окаже от изключително значение за оцеляването на тима в А група.

„Ранният гол в мача се отрази отрицателно на Академик докато при нас се получи точно обратното. Опасявах се обаче да не се получи като в мача с Пирин, когато пак вкарахме ранен гол и решихме, че двубоят е приключил. В мача с Пирин лесно предоставяхме инициативата на противника. Днес се опитахме да процедираме по друг начин. На моменти пак отстъпвахме инициативата, но по принцип съм доволен от всички момчета. Успяхме да надмогнем един труден отбор за побеждаване, с оглед на резултатите до този момент, каза наставникът на домакините.

„Честитя на Сливен. Повлия ни ранния гол, който допуснахме. Психологически се сринахме. Трудно се говори след такъв мач. Ще си направим изводи и ще вземем мерки”, бе пък лаконичният коментар на Васил Ивански, наставник на Академик София.