Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев сподели след победата с 2:0 над Академик София, че зависи само от “железничарите” дали ще играят в Лига Европа през следващия сезон. Тонев добави, че Локо Сф може както да настигне ЦСКА в класирането, така и да завърши на 6-то място.

“Играта днес като цяло не беше на най-високо темпо. Победихме Академик, този отбор играе затворено, не е лесно. 4-5 човека имаше, които изкараха грип и са все още болни. Но бихме, това е най-важното”, коментира Тонев след успеха над Академик.

“Дали ще играем в Европа догодина, зависи от това, какво ще постигнем в оставащите мачове. Ако побеждаваме, ще завършим на 4-то място, а ако ЦСКА вземе Купата, ще играем в Европа. Ще направим всичко възможно и по силите ни да играем добре в последните мачове и да побеждаваме. Възможно е да настигнем ЦСКА, а може да завършим и 6-ти. Важното е, кой ще спечели максимално точки в оставащите мачове”, каза той.

“Нормално е Саидходжа в следващия мач да излезе с по-голямо самочувствие след този гол. Дано оттук нататък да вкарва голове и да помогне на отбора и на себе си. Постъпката на Преслав не беше разумна в последната минута, но и решението на съдията може би бе пресилена”, завърши Иво Тонев.