Калиакра Каварна победи с минималното 1:0 Академик София в мач от 24-я кръг на А група. Единственото попадение в мача, който се игра на столичния стадион в квартал „Овча Купел”, дойде едва през второто полувреме и бе дело на Георги Станчев.

През първата част и двата тима не показаха нищо запомнящо се, като головите положения пред двете врати липсваха. Дори и в малкото опасности пред двете врати преди почивката, завършващата фаза се оказа непостижима цел за футболистите.

През второто полувреме отборите показаха, че на всяка цена ще търсят трите точки, с оглед на класирането на отборите в А група, но отново трудно стигаха до съперниковото наказателно поле.

В 64-та минута след пас на Михаил Петров в наказателното поле, Енцо Малинди не успя да уцели топката и да вкара в опразнената врата. Секунди по-късно Иван Александров можеше да даде преднината на своя тим, но стреля във вратаря Стойчев. За сметка на това Георги Станчев донесе трите точки на своя отбор в 78-та минута на мача.

След това домакините се хвърлиха да търсят поне изравнителния гол, но до края на срещата така и не успяха да стигнат до него.

С този резултат Калиакра Каварна успя да изравни по точки Академик София и да изпревари днешния си съперник като зае 13-о място. Отборите имат по 20 точки в актива си и все още са застрашени от изпадане в долния ешелон. През есенния полусезон Академик София победи като гост Калиакра със същия резултат 1:0, което налага класирането да бъде направено на този етап по голова разлика, която е в полза на състава от Каварна.

Срещата бе изгледана от Цонко Цонев, Адалберт Зафиров, Влади Въргала, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова са заели места на трибуните на стадиона в Овча Купел.