Левски постигна много измъчена победа с 1:0 над Академик София при домакинството си от 14-я кръг на А група. „Сините” най-накрая успяха да запазят суха вратата си.

Мачът се игра и на много бавно темпо, като положенията пред двете врати бяха изключително малко.

В 13-та минута Владимир Гаджев стреля по диагонала, но топката срещна левия стълб на вратата на Емил Михайлов.

Христо Йовов получи контузия в 22-та минута и бе заменен принудително от Мариян Огнянов.

Единственото попадение в срещата падна в 45-та минута, когато Гаджев подаде към Слори, който обаче се забави и в опита си да избие топката Иван Иванов я подаде към Иса, който бе оставен непокрит и прати кълбото в десния ъгъл на Емил Михайлов.

През второто полувреме ситуациите за отбелязване на гол бяха още по-малко.

В 70-та минута Гаджев центрира в наказателното поле на Академик, където Иса стреля с глава, но в аут. Две минути по-късно Грийн стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Михайлов.

Първият точен удар на футболистите на Академик бе в 85-та минута, когато Сакалиев стреля, но Акалски нямаше никакви проблеми да улови топката.

След тази победа Левски запазва втората си позиция във временното класиране с актив от 29 точки. Академик остава на дванадесета позиция с 11 точки.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg