Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев заяви, че възпитаниците му се подготвят за труден мач срещу Академик София.

Двата отбора излизат в мач от 13-ия кръг в събота от 14:30 часа на „Лаута”. Бургазлията е сигурен, че футболистите са здраво стъпили на земята след победата над Левски и никой не се главозамайва от постигнатото на „Герена”.

„През седмицата говорихме много по въпроса. Не трябва да се главозамайваме. Мисля, че момчетата го разбраха и никой не си е вирнал носа. Всички тренират сериозно и усърдно и се подготвят за тежък мач. Те разбират важността на този двубой. Трябва да подходждаме уверено и със самочувствие във всички мачове”, коментира специалистът.

Матушев смята, че срещу Левски „черно-белите” са се приближили максимално до лицето, което спортно-техническото ръководство иска да вижда.

„Трябваха ни 4 месеца, за да стигнем дотук. На футболистите бяха обременени от високата цел, която си поставихме в началото, но в хода на първенството се убедиха, че за да растеш трябва да се целиш високо. Докъде ще стигнем ще видим в края на сезона, засега обаче ние продължаваме да преследваме задачите, които сме си поставили. Ще се стремим към победа във всеки мач, искам да играем по начина, по който ние и публиката искаме.”

Наставникът на Локо Пд определи Купата на България като добър шанс за неговия отбор да стигне до евротурнирите. „Разбира се, че мислим и за купата. Амбицирани сме да се представим по най-добрия начин в този турнир. Все още обаче има време до тези мачове. Съсредоточени сме върху първенството и по-конкретно върху мача срещу Академик.”

Неделчо Матушев ще определи разширения състав за двубоя срещу Академик след тренировката утре. В състава на Локомотив Пловдив няма контузени и наказани футболисти и треньорът може да разчита на всички картотекирани играчи.