Ръководството на Академик София отрече появилите се информации, че клубът ще се разпадне.

Шефовете на клуба не отрекоха, че има забавяне на част от възнагражденията на футболистите и треньорите, но увериха, че в близките дни всичко ще бъде изчистено, съобщава фен сайтът на тима.

Ръководството на Академик заяви, че няма да има и проблем с получаването на лиценз за следващия сезон, защото всички глоби от картони и наказания са вече изплатени на БФС.

Те заявиха, че правят всичко възможно проблемите на Академик да утихнат и спокойно да си продължат подготовката.

Ето какво заяви човек от ръководството: "Ние сме ги изпратили да тренират във великолепни условия в Турция. Разполагат с всичките екстри, които могат и да си мечтаят. И за какво ще ги пращаме на лагер в Турция, ако отбора ще се разпадне?!? Да, има забавяне на част от възнагражденията, но те ще бъдат изчистени. Нека футболистите да бъдат благодарни за това, което им предоставяме. Те работят за 4-5 000лв. на месец и то само за 1 час работа. Да, ние не сме идеални, но се стараем всичко да им е осигурено. Когато сме обещали нещо, ние си го изпълняваме. Сега ще проведем разговори с всеки един от тях и който не желае да остане при нас, е свободен да напусне. Никого не задържаме на сила! Академик ще го има и без тези футболисти. Повечето от тях забравиха, че именно ние им подадохме ръка в тежък момент. Значи, футболистите искат да им влезнем в положение, но те не влизат в нашето положение. А по отношение на лиценза, ние не дължим абсолютно нищо на БФС и няма да има проблем с получаването на лиценз за следващия сезон! Така че не се притеснявайте, Академик ще си го бъде напролет и в следващите сезони!".