Старши треньорът на Академик София говори пред журналисти по време на първата тренировка на тима за новата година, която се проведе на базата на Националната спортна академия. Селимински заяви, че все още няма яснота дали спряганите футболисти на ЦСКА имат желание да играят през пролетта при студентите под наем. “Най-важното е дали самите състезатели искат да играят при нас. Все още нямам окончателен отговор и поради тази причина не съм влизал в контакт с ръководството на ЦСКА“, сподели треньорът.

Наставникът на студентите сподели, че има и други набелязани футболисти, но на този етап ще си спести назоваването на техните имена, защото все още са на етап преговори, като Селимински единствено уточни, че са чужденци.

“Към този момент има реална оферта за Пиер Мбемба от чуждестранен клуб. Няма да спираме момчето да се развива, защото наистина става въпрос за солиден клуб. Неговият трансфер ще е добре, както за Академик, така и за самия футболист.”

“През този сезон ще давам път на младите футболисти и не се притеснявам, че те може би още не са готови за големия футбол. На проби по време на тази подготовка ще са Кристиян Узунов и ако момчето покаже качества, ще го задържа. Освен него, ще пробваме и Принс, който бе доведен от Кофе Бабоне“, добави наставникът на Академик.

За финал Селимински заяви, че е оптимист относно представянето и оставането в елита на А група на неговия отбор през пролетта: “Ще имаме много тежки мачове и всичко ще зависи от момчетата, дали те ще успеят първо да защитят своите имена и след това и името на клуба.”