Нападателят на Академик София Стойко Сакалиев заяви за Гонг, че в отбора нямат условия за нормална предсезонна подготовка. „В момента като гледам отбора, никой не е във физическо състояние, защото няма условия да се подготвим. Един отбор първо трябва да е на лагер. Ние първо трябва да се подготвим и тогава да мислим как ще си подобряваме играта през втория полусезон. Когато един отбор има нужните условия за подготовка, не виждам пречки той да играе добре и да покаже малко по-добро ниво от първия полусезон. Ние трябва да се съобразяваме с тези факти. Тук не се получава. Мъчим се, но не е това, което трябва да бъде”, каза Сакалиев.

Нападателят се пошегува, че е имал оферта от Барселона през зимата. „Имах оферта от Барселона. Сега сериозно. Имах два-три разговора, но бяха несериозни. По-добре е да остана тук. Така съм решил. За Лудогорец не знам кои футболисти с имена са отишли там. Всяко чудо за три дни. Хората явно влагат пари и това е начина. Когато искаш да правиш отбор и да го задържиш най-вече трябва да имаш много пари, за да се осъществи. Когато нямаш тези средства, няма смисъл да си в елита”, допълни футболистът.

Сакалиев призна, че все още води дела с бившия си отбор - полския Арка Гдиня. „Става малко по-трудно, но всичко ще е наред до края на лятото. Относно ситуацията в Академик тук казаха, че на 23 януари ще се изчисти всичко. Преди Нова година дадоха част от заплатите, но има още какво да се дължи”, допълни Сакалиев.

„Хвърлям по едно око на мачовете на ЦСКА. Хубавото е, че в края на годината се представиха на едно ниво. Мисля, че ако го поддържат така може и да станат шампиони. Има и други отбори, които се представят добре – Литекс и Левски. За Академик ще кажа преди самия шампионат. Това зависи от подготовката. Ако не можем да направим нужната подготовка, ще се мъчим да останем в А група”, завърши нападателят.